Folkekoret i Frederiksborg slotskirke

Lyt til Folkekoret fra Frederiksborg slotskirke her:

Brande Folkekor fejrede i foråret 2015 sit 30-års jubilæum med en række koncerter i bl.a. Holstebro, Struer og Brande kirker. Festlighederne kulminerede med en koncert i Frederiksborg Slotskirke lørdag d. 6. juni, hvor et begejstret publikum på over hundrede danske og udenlandske tilhørere kvitterede for koncerten med stående applaus. Efterfølgende udtrykte mange endvidere deres begejstring med ord som ”an excellent concert”, ”fantastisk klang”, ”utrolig flot program” og ”kan et kor fra Jylland lyde så godt?”.

Brande Folkekor blev oprettet i 1985 som et kor, hørende under Brande kirke af organist Irma Andersen, der stadig er korets leder. I 2012 oprettedes Brande Vokalensemble som en integreret del af Folkekoret, hvilket har givet mulighed for at sammensætte mere varierede programmer.

I Frederiksborg Slotskirke sang Brande Folkekor bl.a. Morgensang af ”Elverskud”, Carl Nielsens ”Underlige aftenlufte”, John V. Roberts ”Seek ye, the Lord”, Elgars ”Ave verum corpus” samt Gounods Messe brève i C. Vokalensemblet havde bl.a. korsatser af Carl Nielsen og Klaus Brinch på programmet. Organist Anne Grethe Christiansen akkompagnerede koret på fornem vis, medens Arne Holst-Larsen, der til daglig er sognepræst ved Brande kirke og bassanger i både Folkekoret og Vokalensemblet, læste en række tekster mellem korsatserne.

Brande Folkekor er i fuld gang med at planlægge en koncertrejse til Rumænien i juli måned 2017.