Folkekor

BRANDE FOLKEKOR
blev oprettet i 1985 af organist Irma Andersen. Koret er gennem årene vokset til over 60 medlemmer og består for tiden af 24 sopraner, 18 alter, 10 tenorer og 12 basser.
Korets repertoire spænder vidt, men har dog hovedvægt på dansk kormusik.
Koret medvirker ved en række arrangementer ved Brande kirke som f.eks. de traditionelle forårs- og julekoncerter, det årlige grundlovsmøde i præstegårdshaven, sangaftener og de såkaldte huskegudstjenester.
Koret optræder jævnligt i RemisenBrande. Derudover giver koret koncerter rundt omkring i landet. Således har det i de seneste år bl.a. sunget ved en foyerkoncert i Musikhuset Esbjerg, i Holstebro og Struer kirker, ved Sct. Johannes kirke i Herning og Frederiksborg Slotskirke.
Koret planlægger en koncertrejse til Rumænien i slutningen af juli 2017.

Brande Folkekor værdsætter det sociale sammenhold højt. Hvert år tager koret på udflugt, ligesom det i januar måned holder en festlig nytårssammenkomst.

Brande Folkekor øver i Sognegården, Storegade 10B hver torsdag aften kl. 19.30 – 21.30, og nye sangere er altid velkommen.

BRANDE VOKALENSEMBLE
For at fastholde rutinerede sangere og for at tiltrække nye yngre kræfter, oprettedes i 2012 Brande Vokalensemble, der er en integreret del af Brande Folkekor. Ensemblet består af knap 20 sangere, der arbejder med mere krævende korsatser. Det forventes således at korsangerne kan arbejde med satserne derhjemme.
Der er optagelsesprøve til Vokalensemblet, der øver torsdag aftener kl. 21.30 – 22.15.

Både Brande Folkekor og Brande Vokalensemble ledes af organist Irma Andersen, hos hvem man er velkommen til at henvende sig for yderligere oplysninger enten på mail: brandeorganist@gmail.com eller telefonisk: 97182682.